بفرمایید یک لقمه معنوی نوش کنید: یک جرعه شربت از ولایت مولا علی علیهالسلام
این روزها به بهانه ایام رجبیه و تولد با سرسعادت مولا، ادب ایجاب میکند که تمام تلاش و کوشش خود را به کار گیریم و خود را در گوشهای بر سفرهی تولد ایشان جای دهیم و چون این خانواده، تمامی اهل کرم و بخشش هستند، حتماً جرعهای از شربت تولد ایشان را به کام جان ما خواهند ریخت. این روزها بهار است، فصل گلهای متنوع، زیبا و چشمنوازی که روح انسان را نوازش میدهد. ما هم سعی میکنیم، کنار لقمهی صبحانه هر روز شاخه گلی هم بگذاریم تا حال و هوا را لطیفتر کنیم.
گلها ویژگیهای منحصر به فردی دارند.
یکی اینکه اول غنچهاند و سپس میشکفند، باز میشوند و جلوههای خود را به نمایش میگذارند. قلب مؤمن، مثل غنچه است و مؤمن با تفکر، تعقل و تذکر در خوبی خدا و اهلبیت دلش دچار محبت آنها میشود، وقتی محبت پیدا کرد از آنها راضی میشود، وقتی به رضا رسید غنچهی دلش میخندد و میشکفد و کارش تمام میشود.
از ویژگیهای گل این است که برای رشد، بالندگی، تربیت و شادابی به امور مهمی همانند نور، حرارت، آب و از جمله فضولات حیوانی نیازمند است و الّا به ثمر نمیرسد. میگویند: اهل معرفت، باطن دنیای مادی را به فضولات تشبیه کردهاند. ازاینجا استفاده میشود؛ که همانگونه که گل برای رشد خود به فضولات حیوانی احتیاج دارد؛ مؤمن هم برای رشد و کمال خود، به زندگی کردن در دنیا که باطنش همان است، نیازمند است.
بدون زندگی در دنیا و رشد و تربیت در چنین فضایی هرگز به نقطهی اوج کمال ظاهر و باطنی و مادی و معنوی در دنیا و آخرت نخواهد رسید.
بیایید دنیا را از کنار سفرهی مولا نگاه کنیم و هر دو چهرهی مثبت و منفی دنیا را ببینیم.
روزی حضرت شنیدند کسی مذمت دنیا میکند و از دنیا به شدت بد میگوید. حضرت فرمودند: ای کسی که نکوهش دنیا میکنی درحالیکه تو خود به غرور دنیا گرفتاری، فریفته باطل آن هستی. تو از جرم دنیا شکایت میکنی یا دنیا از جرم تو شکایت دارد؟ چه وقت دنیا تو را گول زد و چه موقع تو را فریب داده است؟ چه اندازه با دست خود بیماران را پرستاری کردی؟ در کنار بستر آنان مراقب بودی؟ و درخواست شفای آنها را نمودی و از طبیبان برای آنها دارو خواهش کردی؟ اما در نهایت نتیجه نداد، آنها را با دست خود به خانهی گور سپردید و یا آنگاه که پدر و مادر خود را از دست دادید و یا ... دنیا شما را فریب داد؟
و در حدیثی دیگر به بُعد مثبت دنیا میپردازند و میفرمایند: این دنیا جایگاه صدق و راستی است؛ برای کسی که با آن به راستی رفتار کند. و خانه تندرستی است؛ برای کسی که از آن چیزی بفهمد. و سرای بینیازی است؛ برای کسی که از آن توشه بردارد. و محل اندرز است؛ برای کسی که از آن اندرز گیرد. هان! بدانید، دنیا مسجد دوستان خدا و نمازگاه فرشتگان پروردگار و محل نزول وحی الهی و تجارتخانه اولیای خداست. آنها در اینجا رحمت خدا را به دست میآورند و بهشت را سود خود قرار دادهاند.
از ویژگی دیگر گل این است که طراوت و شادابی خود را مدیون آب است و اگر آب به او نرسد مرگش حتمی است. مؤمن همینطور است، هم به آب طبیعی و هم به آب معنوی نیازمند است.
آب در لسان اهل معرفت، اول رحمت الهی و دوم معارف الهی و سوم ولایت اهلبیت علیهالسلام معنا شدهاست. در واقع انسان برای دستیابی به حیات طیبه به این سه محتاج است.
🔸 اول باید رحمت خاصه الهی شامل حالش شود.
🔸 دوم از این طریق و از جانب قرآن و عترت معارف الهی به او برسد.
🔸 آنگاه تحت عنایت ولایت اهلبیت علیهالسلام قرار گیرد.
راستی ولایت اهلبیت چیست؟
فرمودند: ولایت یعنی محبت اهلبیت، و پیروی از آنها در دینداری، و اطاعت از اوامر و نواهی آنان و اقتدا کردن در اخلاق و اعمال آنها.
آری آب یعنی ولایت علی علیهالسلام و بدان چشمهی محبت علی در باطنتان است. کمی سر به گریبان فروبرید و در درون خود، کار کنید تا به آب برسید.
اگر اهل فکری، بافکر؛ اگر اهل ذکری، با ذکر؛ و اگر اهل دلی، با دل؛ و اگر اهل عشقی، با عشق؛
در درونت کار کن که البته تیشهی عشق تیزتر است و زودتر به آبت میرساند.
کارم اندر عشق مشکل میشود. خانمانم بر سر دل میشود
هر زمان گویم که بگریزم ز عشق عشق پیش از من به منزل میشود
یا علی، صلوات
التماس دعا ی خیر - الّلهم عجّل لِولیک الفرج
منبع: کانال اطلاع رسانی حاجیه خانم اکبری - روحشان در اعلی علییین با ائمه اطهار محشور باد.